Situata in municipiul Iscar, provincia Valladolid, incepe ca o afacere de familie, fondata in 1948 de catre Dl. Marcos Martinez Minguela, pornind de la un mic atelier situate in curtea casei.

In 1970 fabrica se muta pe Soseaua Cuellar – Olmedo km 21.700. La acel moment avea 10 angajati.

In 1981 devine MARCOS MARTINEZ MINGUELA S.A. Compania isi mareste investitiile , numarul angajatilor si al utilajelor iar in 1995 dupa ce MARCOS MARTINEZ MINGUELA S.A. realizeaza o investitie de 500 milioane pesetas ( 3 milioane euro ) si o extindere a halelor cu 3000 de metri patrati, masini si personal pentru a face fata provocarii usii “Block” si astfel devine unul dintre liderii sectorului.

1963 1976 1985 2000

In 1999 MARCOS MARTINEZ MINGUELA S.A. se confrunta cu o noua provocare dificila odata cu extinderea spatiului , masinilor si personalului. Noile utilaje includ o linie de presare , de frezaj cu comanda numerica de cea mai inalta tehnologie si o linie de profilare unica in Spania care permite fabricarea profilelor cu un indice inalt de calitate si ofera servicii optime. In cursul anului 2006 s-a introdus o linie de cantuit si calibrat in care s-a implementat un system de lipirea a cantului de structura.

Pe scurt, MARCOS MARTINEZ MINGUELA S.A. ofera garantia a peste 50 de ani de experienta care au ajutat-o sa se situeze in fruntea industriei de prelucrare a lemnului.

Expensiunea economica cu incorporarea de noi tehnologii, extinderea spatiului si a personalului, toate acestea asigura cea mai inalta calitate a produselor noastre.